Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Požiar v talianskom laboratóriu neprežil jeden človek

Hasiči prehľadávajú malé laboratórium po požiari, ktorý vypukol za mestom Gubbio v strednej časti Talianska v piatok 7. mája 2021. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hovorca štátneho hasičského zboru Luca Cari večer informoval, že veľkú časť požiaru sa podarilo uhasiť. Hasiči podľa jeho slov na mieste stále pátrajú po jednej nezvestnej žene.

Rím 8. mája (TASR) - Jeden muž prišiel o život, jedna žena je nezvestná a tri ďalšie osoby utrpeli zranenia pri požiari, ktorý v piatok vypukol v malom laboratóriu v strednej časti Talianska. S odvolaním sa na vyjadrenie talianskeho hasičského zboru o tom informovala agentúra AP.

Požiar vypukol v malom laboratóriu ležiacom za mestom Gubbio v regióne Umbria, kde sa spracúvala marihuana tak, aby mohla byť použitá na lekárske účely.

Hovorca štátneho hasičského zboru Luca Cari večer informoval, že veľkú časť požiaru sa podarilo uhasiť. Hasiči podľa jeho slov na mieste stále pátrajú po jednej nezvestnej žene. Hovorca dodal, že príčina požiaru nebola bezprostredne známa.

Talianska štátna televízia RAI informovala, že požiar zjavne zapríčinil výbuch plynu. Televízia tiež uviedla, že osobu s najvážnejšími zraneniami previezli vrtuľníkom do nemocnice so špecializovaným oddelením na liečbu popálenín.