Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

ZOSUV PÔDY: Na Ischii zomrelo osem ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Blato so sebou strhlo autá, pričom najmenej jedno z vozidiel skončilo v mori. Ľudí sa z nich podarilo zachrániť, uviedli hasiči.

Rím 26. novembra (TASR) - Najmenej osem obetí si vyžiadal ničivý zosuv pôdy, ktorý v sobotu vyvolali prudké dažde na talianskom ostrove Ischia, informovali tamojšie médiá. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

V mestečku Casamicciola Terme na severe ostrova "pohltil zosuv pôdy jeden dom, prebieha pátranie po možných nezvestných osobách," uviedli v prvom vyhlásení zdroje tamojších hasičov.

Talianske tlačové agentúry ANSA a AGI neskôr uviedli, že po zosuve, ktorý oblasť postihol v skorých ranných hodinách, je nezvestných dovedna 13 osôb. Zosuv sa začal nad mestečkom a dosiahol úroveň pobrežia, píše AFP.

"Po zosuve na Ischii je potvrdených osem mŕtvych," uviedol vicepremiér a minister pre dopravu a infraštruktúru Matteo Salvini.

ANSA uviedla, že medzi nezvestnými bola rodina pozostávajúca z muža, ženy a novorodeného bábätka, ktorá žila v blízkosti miesta, kde sa zosuv začal.

Blato so sebou strhlo autá, pričom najmenej jedno z vozidiel skončilo v mori. Ľudí sa z nich podarilo zachrániť, uviedli hasiči.

Miestne úrady vyzvali obyvateľov ostrova Ischia, ktorý sa nachádza pri pobreží Neapola, aby zostali doma a nemarili záchranné operácie.

Mestečko Casamicciola Terme v roku 2017 postihlo zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo dve obete na životoch, pripomína AFP.