Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Senát prerušil prácu, u dvoch jeho členov sa potvrdil koronavírus

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Taliansko evidovalo podľa údajov Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb za posledných 14 dní 38,1 nakazených na 100 000 obyvateľov. To je 0,381 promile.

Rím 30. septembra (TASR) - Horná komora talianskeho parlamentu (Senát) prerušila v stredu svoju činnosť po tom, čo boli dvaja senátori pozitívne testovaní na nákazu novým druhom koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu Senátu.

Všetky zasadania senátnych výborov naplánované na stredu boli preventívne zrušené, povedal hovorca Senátu pre DPA s tým, že nie je jasné, či sa jeho činnosť vo štvrtok obnoví.

Koronavírus sa potvrdil u dvoch senátorov z vládnuceho populistického Hnutia piatich hviezd (M5S). Nakazení senátori, ktorí sa údajne infikovali na parlamentnom podujatí minulý štvrtok, sú v domácej izolácii. Testom sa podrobia aj zvyšní senátori z M5S.

Jeden z nakazených senátorov, Francesco Mollame, pre agentúru ANSA uviedol, že je doma na Sicílii s klasickými symptómami tohto ochorenia vrátane vysokej teploty a sťaženého dýchania a rozprávania.

Taliansko evidovalo podľa údajov Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb za posledných 14 dní 38,1 nakazených na 100 000 obyvateľov. V Španielsku je to 330,2, vo Francúzsku 232,2 a v Nemecku 30,8 prípadu na 100 000 obyvateľov.

V utorok zaznamenali v Taliansku viac ako 1600 nových prípadov nákazy a 24 úmrtí. Celkovo podľahlo ochoreniu COVID-19 približne 36 000 ľudí.