Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Taliansku začínajú pochovávať obete ničivého zemetrasenia

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Počet obetí zemetrasenia stúpol dnes podľa najnovšej oficiálnej bilancie na 267 mŕtvych a 387 zranených.

Rím 26. augusta (TASR) - V Taliansku sa začínajú prvé pohreby niektorých z približne 267 obetí zemetrasenia, ktoré v stredu zasiahlo strednú časť krajiny, informuje dnes agentúra AP.

Tlačová služba Konferencie biskupov Talianska uviedla, že v meste Pomezia sa bude konať pohreb dvoch žien a ich vnučiek, ako aj troch ďalších osôb, ktoré prišli o život pri tejto katastrofe. Omšu povedie blízky spolupracovník pápeža Františka biskup Marcello Semeraro.

Na sobotu je naplánovaný štátny pohreb 49 obetí z obce Arquata del Tronto. Spoločný pohreb obetí z najviac zničených mestečiek Amatrice a neďalekého Accumoli úrady a pozostalí naplánovali na budúcu stredu.

Ďalšie dotrasy po hlavnom zemetrasení poškodili dve dôležité prístupové cesty do zničeného Amatrice natoľko, že tomuto horskému mestečku zavalenému ruinami hrozí úplné odrezanie od sveta, upozornil dnes starosta Amatrice Sergio Pirozzi.

Dodal, že s príslušnými úradmi pracuje na alternatívnych možnostiach, ako sa dajú pri vstupe do mesta obísť poškodené mosty.

Počet obetí zemetrasenia stúpol dnes podľa najnovšej oficiálnej bilancie na 267 mŕtvych a 387 zranených.

Okrem mestečka Amatrice, ktoré je úplne zničené, zemetrasenie postihlo aj obce Accumoli, Arquata del Tronto a Pescara del Tronto. V pátraní po ľuďoch, ktorí mohli prežiť, pracuje v postihnutej oblasti približne 4300 záchranárov.