Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Steinmeier hovoril pred stretnutím s pápežom o význame pocitov

Frank-Walter Steinmeier. Foto: TASR AP

Témami rozhovoru medzi pápežom Františkom a Steinmeierom počas jeho dnešnej audiencie by mali byť súčasná situácia v Európe, pretrvávajúca utečenecká kríza a blížiace sa výročie pamiatky reformácie.

Rím 9. októbra (TASR) - Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier upozornil v nedeľu na dôležitosť vplyvu emócií na konanie ľudí, uviedla agentúra DPA.

"Emócie a pocity nie sú nikdy druhoradé," povedal prezident v predvečer plánovaného stretnutia s pápežom Františkom vo Vatikáne. Upozornil tiež, že v procese európskej integrácie boli podhodnotené.

"Takýto projekt môže fungovať v dlhodobom horizonte iba so zapojením srdca a duše," povedal Steinmeier vo svojom prejave v Ríme.

Predpokladanými témami rozhovoru medzi pápežom Františkom a Steinmeierom počas jeho dnešnej audiencie by mali byť súčasná situácia v Európe, pretrvávajúca utečenecká kríza a blížiace sa výročie pamiatky reformácie.

Pôjde vôbec o prvé stretnutie Steinmeiera, ktorý je protestantom a aktívne sa zapája do rozvoja ekumenického a medzináboženského dialógu, s pápežom Františkom.