Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Takmer 90 percent Talianov plánuje dovolenkovať vo vlasti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Až 80 percent opýtaných sa vyjadrilo za udržanie povinnosti nosiť rúška, dodržiavanie odstupu a povinných rezervácií pri vstupne do múzeí.

Rím 17. júna (TASR) - Veľká väčšina Talianov strávi tohtoročnú letnú dovolenku vo vlasti. Z údajov inštitútu na prieskum verejnej mienky italiani.coop vyplýva, že až 89 percent Talianov chce prázdninovať vo vlastnej krajine, informovala vo štvrtok agentúra APA.

Podľa prieskumu len 11 percent Talianov, teda 4,5 milióna obyvateľov, plánuje vycestovať do zahraničia s cieľom letnej dovolenky.

Tridsaťosem percent Talianov, ktorí sa nechystajú cestovať, ako dôvod uvádza financie. Devätnásť percent nebude cestovať pre obavy z možnej nákazy. Taliani, ktorí sa rozhodli dovolenkovať doma, strávia prázdniny prevažne pri mori, píše APA. Najväčšiemu záujmu sa tešia Sicília, Toskánsko a Apúlia. V kurze sú však aj menšie destinácie vo vnútrozemí a v horách. Naopak, menej vyhľadávané sú talianske mestá umenia.

Podľa prieskumu sú Taliani napriek uvoľňovaniu opatrení súvisiacich s koronavírusom pripravení správať sa zodpovedne. Až 80 percent opýtaných sa vyjadrilo za udržanie povinnosti nosiť rúška, dodržiavanie odstupu a povinných rezervácií pri vstupne do múzeí.