Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Taliansko tento rok vyhostilo 64 ľudí podozrivých z extrémizmu

Bojovníci Islamského štátu, archívne foto. Foto: TASR/AP

K najnovšiemu vyhosteniu došlo podľa Alfana v pondelok, a to v prípade 30-ročného Maročana žijúceho v Bologni, ktorý v sociálnych médiách údajne podporoval extrémistickú organizáciu Islamský štát.

Rím 22. decembra (TASR) - Talianske orgány tento rok vyhostili 64 osôb podozrivých z moslimského extrémizmu a sledovali 90 zahraničných bojovníkov v rámci sprísnených bezpečnostných opatrení, ktoré majú zabrániť útokom na území Talianska. Minister vnútra Angelino Alfano to dnes uviedol na svojej koncoročnej tlačovej konferencii, informuje agentúra AP.

K najnovšiemu vyhosteniu došlo podľa Alfana v pondelok, a to v prípade 30-ročného Maročana žijúceho v Bologni, ktorý v sociálnych médiách údajne podporoval extrémistickú organizáciu Islamský štát. Minister vnútra vysvetlil, že takéto osoby sú vyhostené, ak prokuratúra nemá dôkazy postačujúce na ich zadržanie.

Čo sa týka sledovaných zahraničných bojovníkov, 18 z nich podľa Alfana v zámorí zahynulo.

Šéf talianskeho rezortu vnútra zverejnil aj novú imigračnú štatistiku, podľa ktorej sa od začiatku roka vylodilo na talianskych brehoch 144.200 migrantov. S výnimkou 71 osôb sa všetci priplavili z Líbye. Spomedzi 66.266 imigrantov, ktorí od začiatku roka požiadali o azylovú ochranu, talianske orgány vyhoveli 42 percentám, informoval Alfano.