Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Tornádo na pláži pri Ríme zranilo desať ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vzdušný vír strhol slnečníky a ležadlá, pričom ich vyniesol do výšky 300 až 400 metrov.

Rím 17. júla (TASR) - Zdravotníci v talianskom prímorskom stredisku Ostia neďaleko Ríma ošetrili v nedeľu desať zranených na jednej z miestnych pláží, ktorú náhle zasiahlo tornádo. Podľa údajov agentúry Adnkronos šesť osôb previezli do nemocnice, žiadne zo zranení však nie je vážne.

Na videozázname, ktorý zverejnilo internetové vydanie denníka Il Messaggero, manažér zasiahnutého plážového klubu Antonio Perchinunno hovorí, že vzdušný vír strhol slnečníky a ležadlá, pričom ich vyniesol do výšky 300 až 400 metrov. "Bol to apokalyptický výjav," uvádza v tom istom videu nemenovaná žena.

Viaceré oblasti stredného a južného Talianska, ktoré zasiahla vlna horúčav, medzitým zápasia s požiarmi lesného a krovinatého porastu. Požiar v známom plážovom stredisku Capalbio na juhu Toskánska si vyžiadal evakuáciu dvoch kempov, ako aj prerušenie premávky na priľahlej železničnej trati a ceste.

Talianske pohotovostné zložky zaznamenali v posledných týždňoch rekordný počet požiarov, pričom sa predpokladá, že vo väčšine prípadov boli založené úmyselne.