Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Trajekt po núdzovom manévri narazil do móla na ostrove Elba

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na tejto frekventovanej linke premávajúcej na tretí najväčší taliansky ostrov Elba sa v čase nehody nachádzalo 128 cestujúcich a 38 vozidiel.

Portoferraio 30. januára (TASR) - Traja ľudia utrpeli zranenia pri nehode trajektu, ktorý premáva medzi toskánskym mestom Piombino a prístavom Portoferraio na ostrove Elba. Plavidlo pri núdzovom kotviacom manévri na Elbe narazilo do móla. V pondelok to uviedla agentúra ANSA, informuje TASR.

Incident sa odohral v noci na pondelok a spôsobila ho pokazená riadiaca jednotka plavidla. Kapitán sa snažil ešte silnejšiemu nárazu do móla predísť núdzovým manévrom, čo sa mu čiastočne i podarilo. Zranenia pri tom utrpeli dvaja pasažieri a lodný kuchár; jedna žena sa pri schádzaní zo schodov stratila rovnováhu a udrela sa o palubu.

Na tejto frekventovanej linke premávajúcej na tretí najväčší taliansky ostrov Elba sa v čase nehody nachádzalo 128 cestujúcich a 38 vozidiel. Pri vyloďovaní pasažierov z lode asistovala aj miestna polícia a hasiči.

Spoločnosť Toremar, ktorá linku prevádzkuje, oznámila, že trajekt bude v prístave v Portoferraio podrobený dôkladnej technickej kontrole.