Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Údajného bosa 'Ndranghety zatkli vďaka prísnym opatreniam pre vírus

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muž sa skrýval neďaleko Reggio Calabria, metropoly rovnomennej provincie, ale odhalili ho, lebo porušil prísne nové opatrenia, ktoré platia v celom Taliansku.

Rím 13. marca (TASR) - Údajného bosa zločineckej organizácie 'Ndrangheta v meste Locri v talianskom regióne Kalábria, 42-ročného Cesareho Antonia Cordiho, zatkla polícia vďaka prísnym opatreniam zavedeným tento týždeň na zastavenie šírenia nového koronavírusu. Vo štvrtok to uviedli zdroje z vyšetrovania, ktoré citovala talianska tlačová agentúra ANSA.

Cordiho, ktorý bol na úteku, zatkli v meste Bruzzano Zeffirio v provincii Reggio Calabria, ktorá je súčasťou regiónu Kalábria. Operácia sa uskutočnila spoločne s príslušníkmi miestnej polície, karabiniermi.

Muž sa skrýval neďaleko Reggio Calabria, metropoly rovnomennej provincie, ale odhalili ho, lebo porušil prísne nové opatrenia, ktoré platia v celom Taliansku. Krajina je v karanténe spôsobenej krízou so šírením nového koronavírusu.

Cordi unikol zatknutiu vlani v auguste, keď karabinieri podnikli operáciu proti 'Ndranghete. Okrem iného je obvinený z podvodného prevodu majetku s priťažujúcou okolnosťou, lebo podvod bol spáchaný v prospech zločineckej organizácie.

Vyšetrovatelia pátrajú po sieti ľudí, ktorí údajne pomáhali Cordimu ukrývať sa pred políciou a vyhýbať sa zatknutiu, dodala informáciu agentúra ANSA.