Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Taliansko zaznamenalo dnes 760 nových úmrtí na koronavírus

Lekári ošetrujú pacienta s ochorením Covid-19, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici San Matteo v talianskom meste Pavia 26. marca 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Počet nových prípadov nákazy je však už tri týždne počas celoštátne platnej karantény ustálený.

Rím 2. apríla (TASR) - V Taliansku zaznamenali vo štvrtok ďalších 760 úmrtí na nový koronavírus, celkovo je v tejto krajine s najväčším počtom mŕtvych na svete už 13.915 obetí. Počet nových prípadov nákazy je však už tri týždne počas celoštátne platnej karantény ustálený - za posledný deň ich pribudlo 4668, celkovo ich majú 115.242. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Taliansko je krajina, ktorá ako prvá na Západe zaviedla celoštátnu karanténu.

Nápor na nemocnice v najťažšie postihnutom regióne Lombardsko na severe Talianska sa naďalej zmierňuje - vyše 800 ľudí sa vyliečilo a hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 bolo vo štvrtok o 165 menej než v predchádzajúci deň. Jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) sú stále úplne plné, ale Lombardsko celkovo zaznamenalo necelých 1300 nových pozitívnych prípadov, pričom približne polovica z týchto nakazených sa lieči doma.

V celom Taliansku sa koronavírusom nakazilo vyše 10.000 zdravotníkov a zomrelo 69 lekárov, uviedli Národné zdravotnícke úrady a Talianske združenie lekárov.