Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Zrážka súprav rímskeho metra si vyžiadala 12 zranených

Záchranári sa starajú o ľudí po zrážke v rímskom metre. Foto: TASR/AP

Podľa rímskeho komisára pre dopravu Guida Improtu išli obe súpravy metra v tom istom smere rýchlosťou maximálne 30 kilometrov za hodinu.

Rím 5. júna (TASR) - Dvanásť ľudí utrpelo zranenia pri dnešnej zrážke dvoch súprav metra v talianskej metropole Rím. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na mieste úrady a dopravnú spoločnosť.

K nehode došlo na linke B v južnej časti mesta, neďaleko zastávky podzemnej dráhy Eur Palasport. Vyžiadala si zastavenie prevádzky metra a nasadenie náhradnej autobusovej dopravy.

Dvanásť ľudí utrpelo prevažne ľahšie zranenia. Dvom osobám diagnostikovali vážne zlomeniny, ale nie sú v ohrození života.

Príčiny kolízie nie sú zatiaľ známe, predpokladá sa však zlyhanie ľudského faktora.

Podľa výpovedí svedkov po zrážke mnohí z cestujúcich po zrážke spadli na podlahu vozňov, ktoré sa v dôsledku výpadku elektriny ponorili do tmy. Pri ceste von si ľudia museli svietiť svojimi mobilnými telefónmi.

Podľa rímskeho komisára pre dopravu Guida Improtu išli obe súpravy metra v tom istom smere rýchlosťou maximálne 30 kilometrov za hodinu. Druhá súprava zrejme nerešpektovala značenie upravujúce rýchlosť jazdy v danom úseku.