Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Taliansko zvažuje posilnenie vojakov v Neapole, kde zúri vojna mafie

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V stredu nahnali dvaja muži na mopede 50-ročného muža do dvora škôlky a zastrelili ho tam, zatiaľ čo deti v škôlke nacvičovali vianočné koledy.

Rím 8. decembra (TASR) - Talianska ministerka vnútra Anna Maria Cancellieriová v piatok povedala, že zvažuje vyslanie vojenských posíl do Neapola, aby tam riešili davové násilnosti, ktoré tento týždeň vyústili v zastrelenie muža na dvore mestskej materskej školy.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Ministerka pri návšteve škôlky povedala, že armáda už políciu posilnila v nedávnych mesiacoch pre vyhrotenie vojny medzi zločineckými skupinami v mestskej časti Scampia, ktorá je srdcom Camorry, čo je neapolská mafia.

"Ten počet vojakov tam je mimoriadny. A zvažujeme ďalšie posilnenie tamojšej vojenskej prítomnosti," povedala reportérom.

Neapol, najväčšie mesto v južnom Taliansku, je už dlho synonymom chronického zločinu a Camorra je známa svojím obchodom s drogami a vydieraním. Ale nedávny výbuch streľby na verejných miestach predstaviteľov mesta i štátu šokoval.

V stredu nahnali dvaja muži na mopede 50-ročného muža do dvora škôlky a zastrelili ho tam, zatiaľ čo deti v škôlke nacvičovali vianočné koledy. Zabitý muž začal pred svojou smrťou obchodovať s drogami pre jednu zločineckú partiu, čím si vyslúžil hnev konkurenčnej skupiny, napísali noviny.

O 24 hodín nato bol pred neapolskou pizzeriou pred zrakmi prekvapených okolostojacich zastrelený 40-ročný muž s kontaktmi na iný zločinecký klan.