Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Taliansku sa podľa Draghiho bude dariť s akoukoľvek vládou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Parlamentné voľby budú v Taliansku 25. septembra. Draghi bol premiérom od februára 2021 a demisiu podal prvýkrát 14. júla.

Rím 24. augusta (TASR) - Odstupujúci premiér Mario Draghi v stredu povedal, že Taliansko je skvelá krajina a bude sa jej dariť s akoukoľvek vládou, ktorá vzíde zo septembrových parlamentných volieb. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.

"Som presvedčený, že najbližšia vláda, akejkoľvek bude farby, bude schopná prekonať ťažkosti, ktoré sa zdajú byť neprekonateľné," povedal. "Taliansko to zvládne aj teraz," dodal Draghi.

Talianom sa podľa jeho slov v súčasnosti môže zdať, že krajina smeruje k pomalej a neistej obnove. O 18 mesiacov si však obyvatelia budú môcť povedať, že tomu tak nebolo a Taliani zareagovali s odvahou a konkrétnymi krokmi.

Parlamentné voľby budú v Taliansku 25. septembra. Draghi bol premiérom od februára 2021 a demisiu podal prvýkrát 14. júla. Prezident Sergio Mattarella ju neprijal a premiéra požiadal, aby sa v parlamente pokúsil získať podporu od poslancov.

Taliansky Senát 20. júla Draghiho vláde vyslovil dôveru. Hlasovanie však bojkotovala trojica koaličných strán - Vpred Taliansko (Forza Italia; FI), Liga (LSP) Matteo Salvini a M5S - čo fakticky znamenalo rozpad koalície. Premiér o deň neskôr opätovne podal demisiu.