Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Taliansky premiér Draghi predčasne odišiel zo summitu NATO

Taliansky premiér Mario Draghi odpovedá na otázky novinárov počas tlačovej konferencie počas summitu summitu G7 na zámku Elmau v nemeckom meste Krün pri Garmisch-Partenkirchene 28. júna 2022. Foto: TASR/AP

V posledný deň stretnutia lídrov členských štátov Severoatlantickej aliancie bude Draghiho zastupovať taliansky minister obrany Lorenzo Guerini.

Madrid/Rím 30. júna (TASR) - Taliansky premiér Mario Draghi odišiel zo summitu NATO v Madride o deň skôr, aby sa vo štvrtok zúčastnil na zasadnutí svojho vládneho kabinetu v Ríme. Dôvodom je vládna kríza, informovala agentúra DPA.

V posledný deň stretnutia lídrov členských štátov Severoatlantickej aliancie bude Draghiho zastupovať taliansky minister obrany Lorenzo Guerini. Premiér bude spolu s koaličnými partnermi v Ríme rokovať o zložitej situácii, v ktorej sa ocitla jeho vláda.

Talianske populistické Hnutie piatich hviezd (M5S), člen Draghiho vládnej koalície, je momentálne v hlbokej kríze po minulotýždňovej rezignácii ministra zahraničných vecí Luigiho Di Maia. Draghiho blízki spolupracovníci však odmietli špekulácie, že taliansky premiér požiadal zakladateľa M5S Beppeho Grilla, aby zo strany vylúčil súčasného lídra Giuseppeho Conteho.