Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

TASS: Vyhostení ruskí diplomati sa z Británie vrátili do vlasti

Ľudia odchádzajú z ruského veľvyslanectva v Londýne 20. marca 2018. Ruskí diplomati vyhostení z Británie odcestovali v utorok 20. marca 2018 do vlasti. K tomuto kroku došlo v súvislosti s prípadom otrávenia ruského exšpióna v Británii. Foto: TASR/AP

Do Ruska sa celkovo vrátilo približne 80 ľudí.

Moskva 21. marca. (TASR) - Lietadlo s 23 vyhostenými ruskými diplomatmi a ich rodinnými príslušníkmi pristálo v utorok večer na letisku Vnukovo v Moskve. Informovala o tom agentúra TASS.

Do Ruska sa celkovo vrátilo približne 80 ľudí. Vyhostení diplomati by podľa informácií TASS mali v Rusku pracovať na ministerstve zahraničných vecí a ministerstve obrany.

Ruskí diplomati boli vyhostení z Británie v súvislosti s prípadom otrávenia ruského exšpióna v Británii. Na bývalého plukovníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju zaútočili 4. marca neznámi páchatelia nervovoparalytickou látkou novičok, vyvinutou v bývalom Sovietskom zväze. Dvojicu našli v bezvedomí pred nákupným strediskom v anglickom meste Salisbury, kde žili. Obaja naďalej ostávajú v kritickom stave.