Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Tata Bojs vydávajú novú LP reedíciu a pripravujú špeciálny koncert

Tata Bojs. Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková

Album, ktorý vyšiel v apríli 2007 a je siedmy v štúdiovej diskografii tatáčov, vznikol v štúdiu Gui-Tón, ktoré vtedy sídlilo v dnes už neexistujúcom klube Delta.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Obľúbená česká hudobná formácia Tata Bojs si tento rok pripomína 15 rokov od vydania albumu Kluci kde ste? Toto výročie kapela oslávi vinylovou reedíciou a špeciálnym koncertom Kluci kde ste po 15 letech? 23. novembra v pražskom Divadle Archa. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Album, ktorý vyšiel v apríli 2007 a je siedmy v štúdiovej diskografii tatáčov, vznikol v štúdiu Gui-Tón, ktoré vtedy sídlilo v dnes už neexistujúcom klube Delta. Na rozdiel od predchádzajúceho Nanoalbumu (2004) ho nerámuje žiadny príbeh ani koncept. Možno aj to má svoj podiel na veľkej hudobnej, textovej i emočnej pestrosti a uvoľnenosti albumu, z ktorého vzišiel okrem iného v kategórii Pieseň roka Cenou Anděl 2007 ovenčený hit Pěšáci. Ten dodnes ostáva trvalkou koncertného programu TB a dočkal sa i niekoľkých ďalších verzií.

Kluci kde ste? však nie je album jedného hitu. Je albumom silných príbehov, textov a – ako to už u Tata Bojs býva – i zaujímavých skrytých významov medzi riadkami, ale tiež albumom personálnych zmien. Práve v priebehu príprav Kluků kapelu opustila speváčka Klára Nemravová, ktorá s TB vystupovala sedem rokov v úlohe neustáleho hosťa. Zároveň sa zostava rozšírila o klávesáka Jiřího Hradila. Ten hosťoval už na Nanoalbume a na jeho následnej koncertnej podobe v rámci Nanotour, ale až na Kluci kde ste? sa podieľal už od začiatku i ako spoluautor nového repertoáru.