Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Televízia Euronews v Bielorusku nevysiela, v ponuke TV je ruská Pobeda

ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Euronews je spravodajský kanál, ktorý vysiela spravodajstvo, reportáže a komentáre vo viacerých jazykoch.

Minsk 12. apríla (TASR) - Bieloruské ministerstvo informácií zastavilo vysielanie spravodajskej televízie Euronews na území Bieloruska. Informovala o tom v pondelok na svojej webovej stránke s vysvetlením, že Euronews sa skončila platnosť povolenia na vysielanie na území Bieloruskej republiky.

Bieloruská spoločnosť Beltelecom, ktorá je najväčším poskytovateľom internetových služieb a televízie v krajine, potvrdila ukončenie vysielania televízneho kanálu Euronews, a to od pondelka rána.

Euronews je spravodajský kanál, ktorý vysiela spravodajstvo, reportáže a komentáre vo viacerých jazykoch. Založený bol 1. januára 1993. Káblové, satelitné a pozemné vysielanie siete Euronews v roku 2009 pokrylo viac ako 294 miliónov domácností v 150 krajinách v Európe, Afrike, Ázii, Austrálii, Amerike a na Strednom východe.

Spravodajský portál TUT.by súčasne informoval, že od pondelka začína v Bielorusku vysielať televízny kanál Pobeda (Víťazstvo).

Ide o ruský televízny projekt o Veľkej vlasteneckej vojne. Vlani, pri príležitosti 75. výročia konca druhej svetovej vojny, ho spustil Prvý kanál ruskej televízie. V programe kanála sú sovietske a ruské vojnové filmy, seriály s vojenskou a vojnovou tematikou a dokumenty o vojne.