Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Telo filipínskeho ministra vnútra našli až tri dni po havárii lietadla

Hovorca filipínskeho prezidenta Edwin Lacierda (tretí zľava) si utiera slzy na zádušnej omši za filipínskeho ministra vnútra Jesse Robreda na okraji Manily 21.augusta 2012. Robredovo telo našli dnes v mori po havárii malého lietadla pred tromi dňami. Foto: TASR/AP Photo

Minister cestoval z ostrova Cebu do provincie Camarines Sur na ostrove Luzon, keď sa šesťmiestne lietadlo pokazilo.

Manila 21. augusta (TASR) - Telo filipínskeho ministra vnútra Jesseho Robreda vytiahli potápači z trosiek menšieho lietadla, ktoré sa pred tromi dňami zrútilo do mora v strednej časti krajiny. Oznámili to dnes miestne úrady.

Robredo cestoval v sobotu z ostrova Cebu do svojej domovskej provincie Camarines Sur na ostrove Luzon, keď porucha jeho šesťmiestneho lietadla Piper Seneca prinútila pilotov pokúsiť sa o núdzové pristátie na ostrove Masbate. Na letisko však už stroj nedoletel, podľa svedkov sa zrútil do mora asi 500 metrov od pristávacej dráhy.

Minister a dvaja piloti boli od nehody nezvestní. Zachrániť sa podľa predošlých správ podarilo iba ministrovho poradcu, ktorý z lietadla vyskočil. Poradca z lietadla volal, že majú problémy s motorom a potrebujú pomoc.

Filipínsky minister dopravy Mar Roxas dnes novinárom povedal, že ministrovo telo bolo nájdené a vytiahnuté z mora. Telá oboch pilotov, z ktorých jeden bol Nepálčan na leteckom výcviku, však boli stále zakliesnené vo vraku ležiacom 55 metrov pod morom a asi 800 metrov od pobrežia.

Robredo patril k najbližším spolupracovníkom prezidenta Benigna Aquina III., ktorému pomohol k zvoleniu v predvolebnej kampani v roku 2010.