Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Texas zavedie obmedzenia v dôsledku rastúceho počtu prípadov nákazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Texas dosiaľ potvrdil 137.152 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a 2334 úmrtí.

Houston 26. júna (TASR) - Americký štát Texas od piatka opäť zavedie niektoré obmedzenia v dôsledku zvyšujúceho sa počtu nových prípadov nákazy koronavírusom, píše agentúra DPA.

Už vo štvrtok guvernér Greg Abbott oznámil, že pozastavuje uvoľňovanie opatrení. Neskôr svoje vyjadrenia pritvrdil a nariadil zatvorenie barov od piatka popoludnia.

Reštaurácie budú od pondelka musieť obmedziť svoju kapacitu zo súčasných 75 percent na 50 percent. Verejné zhromaždenia s účasťou vyššou ako 100 osôb budú musieť povoliť úrady.

"V tomto čase je jasné, že nárast prípadov poháňajú najmä určité aktivity vrátane združovania sa v baroch," povedal Abbott na tlačovej konferencii.

Abbott zdôraznil, že ľudia majú "zodpovednosť" nosiť rúška alebo inú ochranu tváre, starať sa o svoju hygienu a zostať doma, ak je to možné.

Abbottove kroky sú v rozpore s pohľadom amerického prezidenta Donalda Trumpa, podľa ktorého je zdravotnícka kríza v krajine na svojom konci.

Texas dosiaľ potvrdil 137.152 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a 2334 úmrtí. Počet nových prípadov dosahuje v uplynulých dňoch rekordy.