Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 20. jún 2024Meniny má Valéria
< sekcia Zahraničie

Na JIS-ke zostáva 20 ľudí z lietadla, ktoré postihli silné turbulencie

Na snímke lietadlo Boeing 777 spoločnosti Singapore Airlines po lete Londýn-Singapur, ktorý zažil silné turbulencie, na medzinárodnom letisku Suvarnabhumi neďaleko Bangkoku v Thajsku, v stredu 22. mája 2024. Foto: TASR/AP

Na palube lietadla Boeing 777, ktoré vzlietlo z Londýna v pondelok večer a smerovalo do Singapuru, sa nachádzalo 211 pasažierov a 18 členov posádky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bangkok 23. mája (TASR) - Dvadsať ľudí z lietadla spoločnosti Singapore Airlines, ktoré sa v utorok dostalo do silných turbulencií v juhovýchodnej Ázii, zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti. Oznámil to riaditeľ nemocnice v thajskom Bangkoku, uvádza agentúra Reuters, na ktorú sa odvoláva TASR.

Na palube lietadla Boeing 777, ktoré vzlietlo z Londýna v pondelok večer a smerovalo do Singapuru, sa nachádzalo 211 pasažierov a 18 členov posádky. Po silných turbulenciách nad Mjanmarskom však muselo núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku Suvarnabhumi v Bangkoku.

Spoločnosť Signapore Airlines neskôr potvrdila, že na palube v dôsledku turbulencií zahynula jedna osoba a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

Liečbu v súčasnosti podstupuje 40 ľudí, z nich 22 má poranenú miechu a šiesti majú poranenia mozgu a lebky, povedal riaditeľ bangkockej nemocnice Samitivej Srinakarin.

Naďalej zostáva nejasné, čo tieto turbulencie spôsobilo, podľa odborníčky na letectvo a cestovný ruch Anity Mendirattovej však boli v tomto prípade mimoriadne nezvyčajné.