Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Tisíce ľudí demonštrovali Düsseldorfe proti pandemickým opatreniam

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Demonštrácia mala pokojný priebeh. Účastníci niesli zástavy v dúhových farbách a nápisy, ktoré žiadali objatia namiesto udržiavania rozstupov.

Düsseldorf 20. septembra (TASR) - Niekoľko tisíc demonštrantov sa v nedeľu v meste Düsseldorf v západnej časti Nemecka zúčastnilo na zhromaždení namierenom proti opatreniam zavedených na zamedzenie šírenia koronavírusu SARS-CoV-2, informovala agentúra DPA.

Zhromaždenie organizovala regionálna skupina iniciatívy Querdenken (Nekonvenčné myslenie). Tá pôvodne očakávala účasť až 50.000 ľudí. V uliciach mesta boli vo veľkom počte rozmiestnení príslušníci polície.

Demonštrácia mala pokojný priebeh. Účastníci niesli zástavy v dúhových farbách a nápisy, ktoré žiadali objatia namiesto udržiavania rozstupov.

Demonštranti nemuseli mať na tvárach rúška, museli však zachovávať od seba bezpečnú vzdialenosť poldruha metra.

Na druhej strane rieky Rýn sa v Düsseldorf konala protidemonštrácia, ktorú organizovala miestna iniciatíva Dusseldorf Blocks.

V Nemecku narastajú obavy v súvislosti s výraznou prítomnosťou príslušníkov krajnej pravice na niektorých udalostiach namierených proti pandemickým opatreniam, píše DPA.

Desaťtisíce ľudí sa minulý mesiac zhromaždili v Berlíne, aby vyjadrili nesúhlas s "koronavírusovým diktátorstvom" a "šialenstvom".

Medzi účastníkmi vtedy boli i príslušníci krajne pravicových skupín.