Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Tisícky kresťanov sa zišli na oslavy Vianoc v Betleheme

Betlehem Foto: TASR/AP Photo

Betlehemské Námestie jasličiek pred Chrámom Narodenia Pána bolo od včerajšieho predpoludnia plné pútnikov.

Betlehem 25. decembra (TASR) - Tisícky kresťanských veriacich z celého sveta sa včera zhromaždili v Betleheme, aby oslávili Vianoce v meste, v ktorom sa podľa Biblie narodil Ježiš Kristus.

Rímskokatolícky patriarcha Fuád Tval pricestoval do Betlehemu včera popoludní na konci tradičnej procesie z Jeruzalema, píše agentúra DPA.

Betlehemské Námestie jasličiek pred Chrámom Narodenia Pána bolo od včerajšieho predpoludnia plné pútnikov. V meste sa podľa odhadov nachádza zhruba 15.000 pútnikov a hotely sú úplne vypredané, uviedlo palestínske ministerstvo pre turizmus.

Oveľa viac turistov trávi vianočné sviatky v Jeruzaleme. Podľa tamojších úradov navštívilo počas tejto sezóny mesto 75.000 turistov, z toho 25.000 bolo kresťanských pútnikov.

Rímskokatolícky patriarcha Fuád Tval (72), arabský kresťan pochádzajúci z Jordánska, o polnoci odslúžil omšu v Kostole sv. Kataríny. Na omšu pršiel zo svojho sídla v Ramalláhu aj palestínsky prezident Mahmúd Abbás, hoci je moslim, konštatuje DPA. Tento precedens zaviedol Abbásov predchodca Jásir Arafat.