Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Tokio sa v Japonsku stalo ohniskom nákazy SARS-CoV-2

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za jediný deň zaznamenalo rekordne vysoký počet nových prípadov, čím dosiahlo najvyšší počet nakazených než ktorýkoľvek iný región.

Tokio 25. marca (TASR) - Japonské hlavné mesto Tokio sa stalo epicentrom nákazy koronavírusu SARS-CoV-2 v krajine. Za jediný deň zaznamenalo rekordne vysoký počet nových prípadov, čím dosiahlo najvyšší počet nakazených než ktorýkoľvek iný región. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na spravodajstvo verejnoprávnej televízie NHK.

Tokio zaznamenalo v utorok 17 nových prípadov, čím sa celkový počet nakazených osôb zvýšil na 171 - ide o najvyšší počet spomedzi 47 prefektúr Japonska.

Hlavné mesto tak predstihlo najsevernejší japonský ostrov Hokkaido, ktorý eviduje 163 prípadov a kde sa medzitým skončil miestny stav núdze vyhlásený v súvislosti so šírením vírusu.

Japonsko má doposiaľ 1214 prípadov nákazy, ochoreniu COVID-19 už podľahlo 43 ľudí, uvádza NHK. To nezahŕňa 712 prípadov z výletnej lode Diamond Princess, ktorá bola vo februári neďaleko Tokia v karanténe.

Medzinárodný olympijský výbor a japonská vláda sa v utorok dohodli na odložení olympijských hier v Tokiu na budúci rok.

Tokijská guvernérka Juriko Koikeová predtým varovala, že v prípade prudkého nárastu prípadov infikovania koronavírusom môže dôjsť k obmedzeniu pohybu.

Od prvého oficiálne zaznamenaného prípadu nákazy koronavírusom v decembri v čínskom meste Wu-chan bolo v 196 krajinách podľa údajov Reuters zistených viac než 420.000 prípadov nákazy a došlo k takmer 19.000 úmrtiam.