Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Tom Hanks má tri nominácie na Zlatú malinu

Americký herec Tom Hanks, archívne foto. Foto: TASR/AP

Zlaté maliny (známe aj ako Razzies alebo Razzie Awards) sú parodické ceny, ktorými sa "oceňujú" filmové "nedostatky".

Los Angeles 23. januára (TASR) - Americký herec Tom Hanks v rámci 43. ročníka udeľovania filmových "anticien" Zlatá malina (Golden Raspberry Award) získal v nedeľu tri nominácie. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

Zlaté maliny (známe aj ako Razzies alebo Razzie Awards) sú parodické ceny, ktorými sa "oceňujú" filmové "nedostatky".

Hanks je nominovaný v kategórii najhorší herec (Pinocchio), v kategórii najhorší herec vo vedľajšej úlohe (Elvis) a v kategórii najhoršie obsadenie (Elvis). Tento životopisný film je pritom favoritom na tohtoročné Ceny americkej filmovej akadémie - Oscarov.

Zatiaľ čo film Elvis a jeho hlavná hviezda Austin Butler sa vo všeobecnosti stretli s uznaním, Hanksov výkon v úlohe spevákovho vykorisťovateľského manažéra, plukovníka Toma Parkera, mnohí kritici odsúdili, všíma si AFP.

Hanks je držiteľom dvoch Oscarov za stvárnenie hlavných úloh vo filmoch Philadelphia (1993) a Forrest Gump (1994). Na túto zlatú sošku bol nominovaný okrem toho ešte štyrikrát.

Nominácie na tohtoročných Oscarov budú zverejnené v utorok, ich slávnostné udeľovanie (95. ročník) sa uskutoční 12. marca v Los Angeles. Zlaté maliny budú odovzdané deň predtým.