Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

TRAGÉDIA NA MORI:Prevrátilo sa plavidlo s migrantmi, hlásia 17 mŕtvych

Na snímke preživší migranti z Haiti sedia na prevrátenom člne neďaleko New Providence na Bahamách v nedeľu 24. júla 2022. Foto: TASR/AP

Na palube mohlo byť až 60 osôb. Úrady začali vyšetrovanie na základe podozrenia z pašeráctva ľudí.

Port-au-Prince 25. júla (TASR) - Bezpečnostné zložky našli 17 mŕtvych tiel po tom, ako sa v nedeľu ráno pri pobreží Bahám v oblasti Karibského mora prevrátilo plavidlo s migrantmi z Haiti. Úrady zachránili 25 osôb a po ďalších pátrajú. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Bahamský premiér Philip Davis vo vyjadrení uviedol, že medzi obeťami na životoch bolo 15 žien, jeden muž a jedno dieťa. Zachránené osoby boli zdravotníkmi prevezené na pozorovanie.

Vyšetrovatelia podľa Davisa potvrdili, že loď vyplávala z Bahám v noci na nedeľu a smerovala do Miami v americkom štáte Florida. Na palube mohlo byť až 60 osôb. Úrady začali vyšetrovanie na základe podozrenia z pašeráctva ľudí.

"Chcel by som v mene svojej vlády a obyvateľov Bahám vyjadriť sústrasť rodinám tých, ktorí počas tejto tragédie prišli o svoje životy," povedal Davis.

Haiti čelí vlne násilia medzi gangmi vrátane prudkého nárastu počtu zabití a únosov. Čoraz viac ľudí z tohto dôvodu opúšťa krajinu s cieľom hľadať lepší a bezpečnejší život, píše AP.