Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

PRIŠLI O ŽIVOT: Pri zrážke vlakov zomrelo najmenej 32 ľudí

Snímka z miesta nešťastia. Foto: TASR/AP

Podľa dostupných informácií sa najprv vykoľajil Millat Express, do ktorého zakrátko narazil vlak Sir Syed Express.

Multán 7. júna (TASR) - Najmenej 32 ľudí prišlo o život a 64 utrpelo zranenia pri zrážke dvoch rýchlikov, ku ktorej došlo v pondelok ráno v okrese Ghotki v provincii Sindh ležiacej na juhu Pakistanu. Informovala o tom televízia Geo News s odvolaním sa na miestnu políciu a záchranárov.

Vo vozňoch rýchlika Millat Express je podľa šéfa miestnej polície stále uväznených 15 - 20 cestujúcich, ktorí volajú o pomoc. Úrady sa preto pokúšajú zohnať ťažké mechanizmy na ich vyslobodenie. Tie však nedorazili na miesto nešťastia ani štyri hodiny po zrážke, uviedli pakistanské televízne stanice.

Podľa dostupných informácií sa najprv vykoľajil Millat Express, do ktorého zakrátko narazil vlak Sir Syed Express. Bezprostredne nebolo známe, čo spôsobilo vykoľajenie a následnú kolíziu.

Podľa predstaviteľov železníc sa v oboch vlakoch nachádzalo asi 1100 cestujúcich.

Železničné nešťastia sú v Pakistane pomerne časté. Spôsobuje ich najmä neudržiavaný signalizačný systém a zlý stav tratí.

V januári 1990 prišlo pri náraze plne obsadeného osobného vlaku do stojaceho nákladného vlaku v južnom Pakistane o život 210 ľudí. Ide o doteraz najhoršie železničné nešťastie v dejinách Pakistanu.