Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Tragédia vo Švajčiarsku: Dieťa v kočíku zachytil vlak

Ilustračné foto Foto: TASR

Dieťa, ktoré v odstavenom kočíku zanechala 34-ročná matka na chvíľu, aby si v automate zakúpila cestovný lístok, po prevoze do nemocnice zomrelo.


Kloten 23. apríla (TASR) - Železničná stanica v Klotene v švajčiarskom kantóne Zürich sa dnes stala dejiskom tragédie. Kočík s ročným chlapčekom na jednom z nástupíšť zachytil nákladný vlak prechádzajúci stanicou. Dieťa, ktoré v odstavenom kočíku zanechala 34-ročná matka na chvíľu, aby si v automate zakúpila cestovný lístok, po prevoze do nemocnice zomrelo.

Informovali o tom švajčiarske i rakúske elektronické médiá.

Kým kočík zostal zakliesnený medzi koľajnicami a nástupišťom, chlapček z neho vyletel a utrpel vážne zranenia hlavy, na následky ktorých v priebehu popoludnia skonal. Matka, ktorá neutrpela fyzickú ujmu, utrpela ťažký šok.

Iba nedávno, 8. apríla, došlo k nehode podobného charakteru na železničnej stanici Linz-Ebelsberg v Hornom Rakúsku. Bugina s 18-mesačným dievčatkom sa tam na nástupišti dala do pohybu, pričom ju zachytil okoloidúci nákladný vlak. Dieťa nehodu neprežilo. Aj v tomto prípade matka kupovala v inkriminovanom čase cestovný lístok v automate.