Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Traja ľudia zahynuli pri nehode vrtuľníka v Alpách

Ilustračné foto Foto: TASR - Svätopluk Písecký

Vyšetrovanie príčin a priebehu nehody vedie Spolková prokuratúra (BA) v spolupráci so Spolkovým úradom pre políciu (Fedpol) a políciou kantónu Valais.

Ženeva 2. apríla (TASR) — Traja ľudia zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia pri havárii vrtuľníka, ku ktorej došlo v utorok okolo 09.25 h vo švajčiarskom kantóne Valais (Wallis). Stroj sa počas heliskiingu zrútil zo severného úbočia hory Petit Combin vysokej 3668 metrov, informuje TASR na základe správy agentúry SDA.

Ako popoludní oznámila kantonálna polícia, posádku vrtuľníka tvorili okrem pilota aj horský vodca a jeho štyria zákazníci. Dvom zraneným osobám pred prevozom do nemocnice v Sione poskytli okamžitú lekársku starostlivosť. Záchranári sa neskôr dostali aj k tretiemu zranenému.

Zvyšní traja pasažieri nešťastie neprežili.

Štátna príslušnosť turistov na palube vrtuľníka nebola bezprostredne známa.

Vyšetrovanie príčin a priebehu nehody vedie Spolková prokuratúra (BA) v spolupráci so Spolkovým úradom pre políciu (Fedpol) a políciou kantónu Valais.

Heliskiing, tiež známy ako heliboarding, je druh lyžovania alebo snowboardingu, pri ktorom lyžiarov dopraví na vrchol zasneženej hory helikoptéra a pod vedením skúsených sprievodcov sa spúšťajú nedotknutým hlbokým snehom.

V kantóne Valais zahynuli v pondelok pri páde lavíny traja ľudia vrátane 15-ročného chlapca z USA.