Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Traja zranení z nehody maďarského autobusu v SR sú ešte na JIS

Na snímke záchranné zložky prichádzajú k dopravnej nehode autobusu a nákladného vozidla, ku ktorej došlo na diaľnici D2, približne na 15. kilometri na úrovni odpočívadla Závod v smere do Českej republiky v pondelok 15. mája 2023. Foto: TASR - Michal Svítok

Nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa stal 15. mája predpoludním na diaľnici D2 v smere na Kúty, si vyžiadala jednu obeť.

Budapešť 28. mája (TASR) - Traja zranení z nehody maďarského autobusu na Slovensku, ktorá sa stala 15. mája, sú ešte hospitalizovaní na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) Ústrednej nemocnice Boršodsko-abovskovsko-zemplínskej stolice v Miškovci. Najťažšie zranenej 77-ročnej pacientke museli amputovať nohu a je napojená na umelú pľúcnu ventiláciu, uviedol v nedeľu server 168.hu. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

Pre tých, ktorí utrpeli rôzne poranenia končatín a zotavujú sa doma, sa podľa servera snažia zorganizovať rehabilitáciu v mieste ich bydliska.

Štátny tajomník rezortu diplomacie Tamás Menczer v piatok na Facebooku oznámil, že všetci zranení z tejto nehody sú už vo svojej vlasti.

Maďarská záchranná služba OMSZ priviezla do Maďarska postupne 16 zranených osôb, štyroch pacientov transportovali letecky a 12 pacientov sanitkami.

Nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa stal 15. mája predpoludním na diaľnici D2 v smere na Kúty, si vyžiadala jednu obeť. Trinásť osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké zranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne zranenia.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)