Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Tranzitná zóna v Letenye by mala byť hotová už o dva dni

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Migranti tu môžu rátať s informáciami v anglickom jazyku denne v čase od 6.00 h do 22.00 h, k dispozícii bude právna a tlmočnícka pomoc.

Letenye 28. septembra (TASR) - Tranzitnú zónu, ktorá poslúži aj ako registračný bod pre ilegálnych prisťahovalcov, dokončia v stredu v maďarskom mestečku Letenye ležiacom na hranici s Chorvátskom.

Informoval o tom dnes prostredníctvom tlačovej agentúry MTI splnomocnenec vlády pre župu Zala Csaba Rigó, ktorý si v spoločnosti poslanca Lászlóa Vígha, nominanta vládneho Fideszu zo spomínanej župy, pozrel v uplynulých dňoch umiestňovanie drôtených prekážok na úseku maďarsko-chorvátskej štátnej hranice.

Podľa jeho slov výstavba tranzitnej zóny v lokalite plynule pokračuje, do pondelkových skorých popoludňajších hodín tu postavili 13 kontajnerov a ďalšie sa očakávali ešte v priebehu dnešného dňa.

V nasledujúcich dňoch by sa práce na tranzitnej zóne mali ukončiť.

Migranti tu môžu rátať s informáciami v anglickom jazyku denne v čase od 6.00 h do 22.00 h, k dispozícii bude právna a tlmočnícka pomoc.

Drôtené prekážky postavia na úseku maďarsko-chorvátskej štátnej hranice, na ktorom s balkánskou krajinou susedí župa Zala, potvrdil Rigó a dodal, že už zaregistrovaných migrantov prepravia autobusmi do táborov v maďarsko-rakúskom pohraničí.