Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Zástupca veľvyslanca USA na Slovensku o pápežovom odkaze lásky

Hosťom Pavla Demeša v relácii SVET Tu a teraz bol zástupca veľvyslanca USA na Slovensku Richard N. Trey Lyons III. Foto: Tablet.TV

Hosťom Pavla Demeša v relácii SVET Tu a teraz bol zástupca veľvyslanca USA na Slovensku Richard N. Trey Lyons III.

Bratislava 7. októbra (TABLET.TV) – Pápež František v septembri absolvoval šesťdňovú cestu do Spojených štátov amerických. Počas svojej vôbec prvej návštevy USA pápež navštívil Washington, New York aj Filadelfiu.

V Bielom dome sa pápež František stretol s prezidentom Barackom Obamom. Podľa Treya Lyonsa diskutovali o rôznych témach a väčšinou zastávali súhlasné stanoviská. Pri riešení migrantskej krízy sa zhodli na tom, že svet musí nájsť možnosti, ako pomôcť ľuďom, ktorí boli nútení ujsť zo svojich domovov.

SVET Tu a teraz 2015-10-07 by terazmedia

František dorazil do Spojených štátov po štvordňovej návšteve Kuby. Americká strana podčiarkla, že vzťahy medzi USA a Kubou sa oproti minulosti výrazne zlepšili. Jednou z nosných tém rozhovoru amerického prezidenta s pápežom boli ľudské práva. Trey Lyons citoval slová Baracka Obamu: “Ľudia môžu byť slobodní iba vtedy, keď majú slobodu vyznania.“

V závere rozhovoru s P. Demešom zástupca amerického veľvyslanca Trey Lyons zhrnul tri hlavné výsledky, ktoré priniesla návšteva pápeža Františka v USA:
1. zlepšovanie vzťahov USA a Kuby,
2. morálna zodpovednosť všetkých ľudí pomáhať migrantom,
3. odkaz lásky a nádeje pre celý svet.