Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Trudeau: Putin vojnu na Ukrajine prehrá

Na snímke lídri krajín Európskej únie pózujú pre skupinovú fotografiu počas summitu EÚ vo Versailles, západne od Paríža 10. marca 2022. Foto: TASR/AP

Dravosť, sila a odhodlanie ukrajinského národa pri obrane vlastného územia je pre nás všetkých inšpiráciou, vyhlásil kanadský premiér.

Varšava 10. marca (TASR) - Kanadský premiér Justin Trudeau vo štvrtok vo Varšave vyhlásil, že ruský prezident Vladimir Putin sa inváziou na Ukrajinu dopustil hrubej chyby a vojnu prehrá. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

"Naše perspektívy sa budú z jedného demokratického štátu na druhý vždy mierne líšiť. Vladimir Putin však rátal s tým, že tieto rozdiely budú viesť k neefektívnym sankciám. My sme sa na nich však jednomyseľne zhodli," povedal Trudeau na spoločnej tlačovej konferencii s poľským prezidentom Andrzejom Dudom.

"Vladimir Putin sa dopustil hrubej chyby. Túto vojnu prehrá... Dravosť, sila a odhodlanie ukrajinského národa pri obrane vlastného územia je pre nás všetkých inšpiráciou," vyhlásil Trudeau.

Ďalej ostro odsúdil vyhrážky Ruska a upozornil, že Putin si musí byť vedomý závažných následkov za eskaláciu situácie a útoky na civilné ciele na Ukrajine.