Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Trump hrozí zrušením schôdzky s Putinom kvôli Kerčskému prielivu

Na snímke vľavo americký prezident Donald Trump a vpravo ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Trump pre denník The Washington Post uviedol, že čaká na správu od poradcov pre národnú bezpečnosť ohľadne tohto incidentu.

Washington 28. novembra (TASR) - Americký prezident Donald Trump v utorok varoval, že môže zrušiť plánovanú schôdzku so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom z dôvodu nedeľňajšieho incidentu v Kerčskom prielive, informovala agentúra AFP.

Trump pre denník The Washington Post uviedol, že čaká na správu od poradcov pre národnú bezpečnosť ohľadne tohto incidentu.

"Tá bude veľmi rozhodujúca," povedal Trump a dodal, že stretnutie s Putinom sa možno na základe informácií zo správy neuskutoční.

Napätie medzi Ruskom a Ukrajinou sa vystupňovalo, keď Rusko v nedeľu v oblasti Kerčského prielivu zajalo spoločne s posádkou tri lode ukrajinských námorných síl. Tento incident vyvolal obavy z prepuknutia otvoreného vojenského konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou.

Biely dom v utorok oznámil, že prezident USA Donald Trump bude mať okolo desať dvojstranných stretnutí počas tohtotýždňového summitu lídrov zo skupiny krajín G20 v Argentíne. Zíde sa napríklad s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a čínskym lídrom Si Ťin-pchingom.