Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Trump označil žalobu newyorskej prokurátorky za hon na čarodejnice

Na archívnej snímke z 23. júla 2014 Donald Trump (vpravo) a jeho deti, zľava Eric Trump, Donald Trump Junior a Ivanka Trumpová vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Americký exprezident sa podľa prokurátorky "nezákonne obohacoval a okrádal systém, teda aj všetkých nás, pričom tak robil s pomocou ostatných obžalovaných".

Washington 21. septembra (TASR) - Americký exprezident Donald Trump označil žalobu, ktorú na neho a na jeho deti v súvislosti s finančnými podvodmi podala newyorská prokurátorka Letitia Jamesová, za "ďalší hon na čarodejnice". V stredu to napísal na svojej sociálnej sieti Truth Social. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Ďalší hon na čarodejnice od rasistickej prokurátorky Letitie Jamesovej, ktorej sa nepodarilo stať sa guvernérkou, lebo nemala takmer žiadnu podporu verejnosti," vyhlásil Trump.

Žalobu skritizovala aj Trumpova hovorkyňa Liz Harringtonová, podľa ktorej ide o "príbeh dvoch systémov spravodlivosti, kde zločinci chodia po slobode a demokrati prenasledujú iba svojich politických protivníkov".

Jamesová v stredu oznámila, že podala žalobu proti Trumpovi, jeho trom deťom, spoločnosti Trump Organization, členom vrcholového manažmentu a ďalším zainteresovaným subjektom. Dôvodom sú finančné podvody vykonávané s cieľom získať určité ekonomické výhody.

Americký exprezident sa podľa prokurátorky "nezákonne obohacoval a okrádal systém, teda aj všetkých nás, pričom tak robil s pomocou ostatných obžalovaných". Vyšetrovatelia sa domnievajú, že Trumpove činy "porušili federálny trestný zákon aj predkladaním falošných vyhlásení finančným inštitúciám a bankovými podvodmi".