Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Trump v pondelok vystúpi na zhromaždení na Floride

Americký prezident Donald Trump, archívne foto. Foto: TASR/AP

Trump zároveň usporiada v sobotu v Bielom dome prvé verejné podujatie odkedy bol minulý týždeň pozitívne testovaný na nový druh koronavírusu.

Washington 10. októbra (TASR) - Americký prezident Donald Trump v pondelok vystúpi na volebnom zhromaždení v meste Sanford v štáte Florida. Oznámila to v piatok jeho kampaň, informuje agentúra AFP.

Trump už vo štvrtok naznačil, že rozmýšľa o tom, že uskutoční stretnutie s voličmi na Floride - plánoval to už v sobotu večer. "Myslím si, že sa pokúsim vystúpiť na zhromaždení v sobotu večer, ak budeme mať čas ho zorganizovať... pravdepodobne na Floride," povedal Trump počas rozhovoru na americkej televíznej stanici Fox News.

"Chce hovoriť s Američanmi, chce byť tam vonku," povedala pre Fox News hovorkyňa Bieleho domu Kayleigh McEnanyová.

Trump zároveň usporiada v sobotu v Bielom dome prvé verejné podujatie odkedy bol minulý týždeň pozitívne testovaný na nový druh koronavírusu. V piatok o tom podľa agentúry AFP informoval nemenovaný predstaviteľ Trumpovej administratívy.

Popredný zdroj z americkej administratívy, ktorý si neželal byť menovaný, tak potvrdil správy amerických médií, že Trump bude v Bielom dome hovoriť o téme "zákona a poriadku". Zdroj dodal, že Trump bude dodržiavať odstup a ľuďom sa prihovorí z balkóna.

Trump mal pozitívny test na koronavírus 1. októbra a následne strávil tri dni v nemocnici. Ako uviedol pre Fox News, testu na prítomnosť koronavírusu by sa mal znova podrobiť zrejme ešte v piatok.

Medicínski odborníci totiž vyjadrili obavy z toho, či sa prezident z ochorenia COVID-19 už úplne vyliečil, ako aj z toho, či má verejnosť kompletné informácie o jeho zdravotnom stave, keďže Biely dom odmietol zverejniť výsledky jeho röntgenových snímok hrudníka a pľúc, poznamenal denník The Guardian.