Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Trumpov test na koronavírus bol negatívny, potvrdil jeho osobný lekár

Na archívnej snímke americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Americký prezident čelil opakovaným otázkam novinárov, kedy si dá urobiť test na nový typ koronavírusu.

Washington 15. marca (TASR) - Test na prítomnosť koronavírusu SARS-CoV-2 u amerického prezidenta Donalda Trumpa bol podľa jeho osobného lekára negatívny, informovala agentúra AP.

Biely dom zverejnil výsledky testu v sobotu večer po tom, ako Trump pár hodín predtým novinárom oznámil, že si dal urobiť test na koronavírus.

Trump na sobotňajšom brífingu v Bielom dome povedal, že krátko predtým ako vstúpil do miestnosti, aby diskutoval o úsilí vlády zastaviť šírenie koronavírusu, si odmeral teplotu a bola "úplne normálna". Novým koronavírusom sa v USA nakazilo už viac ako 2200 ľudí a spôsobil najmenej 50 úmrtí.

Americký prezident čelil opakovaným otázkam novinárov, kedy si dá urobiť test na nový typ koronavírusu po tom, ako mal viaceré priame i nepriame kontakty s ľuďmi, ktorých testy na koronavírus boli pozitívne.

Brazílske veľvyslanectvo vo Washingtone v piatok vyhlásilo, že brazílsky chargé d'affaires Nestor Forster bol pozitívne testovaný na koronavírus po tom, ako sedel s Trumpom za jedným stolom pri večeri. Takisto pozitívne testovaný bol aj poradca brazílskeho prezidenta Jair Bolsonaro, ktorý zverejnil na internete fotografie, na ktorých stojí vedľa Trumpa.