Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Tureckí hasiči už tretí deň bojujú s rozsiahlymi požiarmi

Na archívnej snímke polovojenskí policajti a ľudia sledujú požiar neďaleko pobrežného mesta Manavgat v tureckej Antalyi v stredu 28. júla 2021. Foto: TASR/AP

Turecký minister poľnohospodárstva Bekir Pakdemirli uviedol, že momentálne je aktívnych desať požiarov vrátane troch v provincii Antalya.

Istanbul 31. júla (TASR) - Hasiči v Turecku v sobotu už tretí deň bojujú s mohutnými lesnými požiarmi, ktoré vypukli v rôznych častiach krajiny. Informovala o tom agentúra DPA.

Turecký minister poľnohospodárstva Bekir Pakdemirli uviedol, že momentálne je aktívnych desať požiarov vrátane troch v provincii Antalya.

Hasičom sa podarilo dostať pod kontrolu 88 z celkovo 98 požiarov, ktoré od stredy vypukli vo viacerých tureckých provinciách.

Požiare boli obzvlášť závažné v provinciách na pobreží Stredozemného mora, pričom úsilie hasičov komplikoval silný vietor. Úrady evakuovali mnohé regióny a hotely, turistov dopravili do bezpečia loďami.

Požiare si zatiaľ vyžiadali štyri obete na životoch. Príčina okolností požiarov je stále nejasná. Turecké úrady zatiaľ nevylučujú ani podpaľačstvo.

Na tureckom pobreží Stredozemného a Egejského mora sa v najbližších dňoch očakávajú vysoké teploty presahujúce 40 stupňov Celzia.