Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Po zrážke tankera s rybárskym člnom hlásia troch nezvestných

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Plavidlá zrazili o 06.35 h miestneho času (04.35 h SEČ) pri letovisku Kilyos (Kumköy). Príčina nehody nebola bezprostredne známa.

Istanbul 10. januára (TASR) - Turecká pobrežná stráž pátrala v piatok po troch nezvestných osobách v oblasti Čierneho mora neďaleko Istanbulu, kde došlo k zrážke tureckého rybárskeho člna s tankerom plaviacim sa pod vlajkou Ruska. Rybársky čln sa v dôsledku kolízie potopil, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na úrad guvernéra provincie Istanbul.

Posádku člna tvorilo šesť občanov Turecka, z ktorých troch sa podarilo zachrániť. Pátranie po zvyšných troch v ranných hodinách pokračovalo. Podľa vyjadrenia pobrežnej stráže boli na miesto nehody vyslané štyri člny a jeden vrtuľník.

Podľa DPA sa plavidlá zrazili o 06.35 h miestneho času (04.35 h SEČ) pri letovisku Kilyos (Kumköy). Príčina nehody nebola bezprostredne známa.

Ruský tanker GLARD-2, slúžiaci na prepravu ropných a chemických látok, smeroval z ruského Rostova nad Donom do Izmiru ležiacom na tureckom pobreží Egejského mora, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na zdroje monitorujúce námornú dopravu. Bosporský prieliv medzi Čiernym a Egejským morom bol dočasne uzavretý pre hustú hmlu, citovala z oznámenia úradu istanbulského guvernéra na Twitteri.