Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Počet úmrtí na COVID-19 v Turecku stúpol na 501

Dvaja ľudia čakajú na zákazníkov pred vstupom do kaviarne v Ankare, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Väčšinu prípadov evidujú v hlavnom meste Istanbul.

Istanbul 4. apríla (TASR) - Počet ľudí, ktorí v Turecku prišli o život v dôsledku ochorenia COVID-19 spôsobeného novým koronavírusom, sa v sobotu zvýšil o 76 na 501. Počet potvrdených prípadov nákazy dosiahol takmer 24.000, informoval turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca, píše agentúra AFP.

Turecko má aktuálne 23.934 potvrdených prípadov nákazy - v sobotu ich pribudlo 3013. Väčšinu prípadov evidujú v hlavnom meste Istanbul. Za posledných 24 hodín bolo na prítomnosť koronavírusu otestovaných takmer 20.000 ľudí, napísal na Twitteri minister Koca. Doteraz sa vyliečilo už 786 osôb.

Turecko v boji s pandémiou koronavírusu zaviedlo viaceré opatrenia. Patrí medzi ne zatvorenie škôl a reštaurácií, pozastavenie letov či zákaz verejných podujatí.

Turecký prezident Recept Tayyip Erdogan v piatok navyše nariadil povinnú karanténu pre všetkých občanov, ktorí majú menej ako 20 rokov. Ešte predtým Ankara zakázala opúšťať príbytky občanom nad 65 rokov alebo tým s chronickými zdravotnými problémami. Celkový zákaz vychádzania zatiaľ vydaný nebol.

Erdogan takisto vyhlásil, že osobné vozidlá po novom nebudú môcť opúšťať územie 31 tureckých miest vrátane Istanbulu a Ankary ani do nich vstupovať. Na preplnených miestach je zároveň od polnoci z piatku na sobotu povinné nosenie rúšok.