Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Povodne v severnej a strednej časti Turecka si vyžiadali štyri obete

Na archívnej snímke z 11. júna 2022 žena kráča po zaplavenej ulici v centre mesta Ankara v Turecku. Foto: TASR/AP

Podľa miestnych médií traja ľudia zahynuli neďaleko Ankary a ďalšia osoba prišla o život v strednej provincii Karaman v dôsledku záplav spôsobených výdatným lejakom a búrkami s krupobitím.

Ankara 13. júna (TASR) - V severnej a strednej časti Turecka, kde si cez víkend povodne vyžiadali najmenej štyri obete na životoch, sa aj v pondelok očakáva silný dážď, vietor a prívalové záplavy. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Výstrahy pred nepriaznivým počasím sú v platnosti v celkovo 42 mestách vrátane metropoly Ankara. V Gemereku a Ankare zatvorili aj školy.

Podľa miestnych médií traja ľudia zahynuli neďaleko Ankary a ďalšia osoba prišla o život v strednej provincii Karaman v dôsledku záplav spôsobených výdatným lejakom a búrkami s krupobitím, ktoré sa cez víkend prehnali severom a stredom krajiny.
Na archívnej snímke z 12. júna 2022 pracovník píli konáre stromov, ktoré sa vyvrátili v dôsledku výdatného lejaku a búrok s krupobitím v centre Ankary.
Foto: TASR/AP

V regióne hlavného mesta záchranné zložky ešte v pondelok pátrali po nezvestnej osobe. Záplavy spôsobili škody v niekoľkých mestách. Osem obcí v severnej provincii Kastamonu, kde voda strhla niekoľko ciest, bolo v pondelok stále odrezaných od sveta.

Vlani zahynulo v Turecku v dôsledku prívalových záplav, požiarov a sucha približne 100 ľudí.