Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Turecko: Rakety vystrelené zo Sýrie si vyžiadali najmenej dve obete

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa guvernéra provincie Gaziantep na juhovýchode Turecka Davuta Güla bolo smerom na centrum Karkamisu vypálených päť mínometných striel.

Istanbul 21. novembra (TASR) - Najmenej dve obete a šesť zranených si v pondelok vyžiadali rakety vystrelené zo Sýrie smerom na turecké pohraničné mesto Karkamis, informovali tamojšie turecké úrady. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Podľa guvernéra provincie Gaziantep na juhovýchode Turecka Davuta Güla bolo smerom na centrum Karkamisu vypálených päť mínometných striel. Ako spresnil, stav dvoch zranených je vážny.

Turecká oficiálna agentúra Anadolu uviedla, že strely rakety vozidlo blízko hraničného priechodu, ktorý spája Karkamis so sýrskym mestom Džarábulus. Agentúra tiež zverejnila zábery rozbitých okien na budove školy i horiaceho nákladného vozidla.

Najmenej 31 ľudí zahynulo na severe Sýrie zväčša na pozíciách kurdských militantov v dôsledku leteckých útokov, ktoré podniklo Turecko, oznámilo v nedeľu Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) sídliace v Británii.

Turecko pritom tieto útoky podniklo týždeň po tom, čo centrom Istanbulu otriasol výbuch, pri ktorom zahynulo šesť ľudí a vyše 80 ich utrpelo zranenia. Ankara z tohto útoku pritom viní práve kurdských ozbrojencov, ktorí však účasť na útoku popierajú.