Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V Turecku zadržali Rusov podozrivých z plánovania útokov na Čečencov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Istanbulský súd teraz rozhodol, že zostanú vo väzbe pre obvnienia z politickej alebo vojenskej špionáže, za čo by im v prípade uznania viny hrozilo 15–20 rokov väzenia.

Istanbul 21. októbra (TASR) – Turecký súd umiestnil do väzby pred procesom šiestich ľudí vrátane štyroch Rusov, ktorí sú obvinení zo špionáže po tom, ako ich zadržali pre podozrenie z prípravy ozbrojených útokov na čečenských disidentov. Informovala o tom vo štvrtok štátna spravodajská stanica TRT Haber, píše agentúra Reuters.

Turecká polícia podľa správy týchto podozrivých zadržala 8. októbra pri operácii, ktorú vykonala v Istanbule a letovisku Antalya na juhu krajiny. Zadržanými sú štyria ruskí občania, jeden Ukrajinec a jeden Uzbek.

Istanbulský súd teraz rozhodol, že zostanú vo väzbe pre obvnienia z „politickej alebo vojenskej špionáže", za čo by im v prípade uznania viny hrozilo 15–20 rokov väzenia.

„Podozriví údajne pripravovali ozbrojené činy namierené proti čečenským disidentom v Turecku a podieľali sa na získavaní zbraní a plánovaní týchto činov," uviedla TRT Haber.