Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Turecko zadržalo 402 ľudí pre provokatívne príspevky o koronavíruse

Dvaja muži sedia s ochrannými rúškami na tvárach pred zatvoreným obchodom na hlavnej obchodnej ulici Istiklal v Istanbule. Foto: TASR/AP

Používatelia v niektorých príspevkoch písali nepravdivé informácie o dĺžke trvania obmedzenia pohybu alebo obviňovali turecké úrady z klamstiev o počte mŕtvych.

Ankara 27. apríla (TASR) - Turecká polícia zatkla 402 ľudí pre "nepodložené a provokatívne" príspevky o pandémii koronavírusu na sociálnych sieťach. Informovalo o tom v pondelok ministerstvo vnútra, ktoré citovala agentúra AFP.

Z dostupných informácií tureckých úradov vyplýva, že používatelia v niektorých príspevkoch písali nepravdivé informácie o dĺžke trvania obmedzenia pohybu alebo obviňovali turecké úrady z klamstiev o počte mŕtvych.

"Za uplynulých 42 dní sme analyzovali 6362 príspevkov na sociálnych sieťach. Na zoznam podozrivých sme zaradili 855 používateľov, pričom 402 sme chytili," uviedlo ministerstvo na Twitteri.

O zatknutí ďalších 410 ľudí ministerstvo informovalo koncom marca.

Turecko zaviedlo v boji s pandémiou koronavírusu prísne opatrenia, ktoré zahŕňajú uzavretie škôl a reštaurácií aj obmedzenia pohybu počas víkendu.

Krajina dosiaľ potvrdila viac ako 110.000 nakazených a 2800 úmrtí.