Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Turecko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 4,9

Ilustračná snímka Foto: TASR / AP

Utrpeli pri ňom zranenia šiesti ľudia. Starosta Izmiru Tunç Soyer na Twitteri vyhlásil, že sa zrútil aj minaret mešity v okrese Konak.

Istanbul 4. novembra (TASR) - Zemetrasenie, ktoré v noci na piatok zasiahlo turecké mesto Izmir, si vyžiadalo jednu obeť. Ide o 18-ročného študenta vysokej školy, ktorý počas zemetrasenia vyskočil z balkóna. Pri skoku utrpel zranenia, ktorým o niekoľko hodín neskôr podľahol. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Turecká verejnoprávna televízia TRT uviedla, že mladík vyskočil z balkóna na prvom poschodí štvorposchodovej budovy, lebo spanikáril.

Zemetrasenie s magnitúdou 4,9 zasiahlo Egejskú oblasť v Turecku v noci na piatok, pričom po ňom nasledovalo niekoľko ďalších slabších otrasov. Utrpeli pri nich zranenia šiesti ľudia. Starosta Izmiru Tunç Soyer na Twitteri vyhlásil, že sa zrútil aj minaret mešity v okrese Konak.

Agentúra DPA pripomína, že v severnej časti Malej Ázie, kam patrí i časť Turecka, sa nachádza niekoľko tektonických zlomov. V roku 2020 zasiahlo Izmir silné zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo viac než sto obetí.