Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Tureckú provinciu Antalya zasiahli silné povodne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Jeden farmár utrpel podľa agentúry Anadolu pri pohľade na svoj zaplavený skleník srdcový infarkt, na následky ktorého neskôr v nemocnici zomrel.

Istanbul 12. decembra (TASR) - Silný dážď spôsobil záplavy v tureckej provincii Antalya. Na záberoch z okresu Kumluca bolo vidieť, ako voda so sebou strhávala vozidlá, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Tamojší predstavitelia pre tureckú stanicu NTV v pondelok uviedli, že takéto povodne ľudia v oblasti nezažili 50 rokov.

Voda v dôsledku silného dažďa, ktorý sa spustil ešte v nedeľu, zaplavila domy aj v okrese Finike, napísala turecká štátna tlačová agentúra Anadolu. Záchranné zložky museli podľa nej miestnych obyvateľov dostať do bezpečia zo zaplavených vozidiel i obydlí.

V oboch okresoch provincie Antalya v pondelok zatvorili školy, píše DPA. Pohotovostné zložky i tamojší obyvatelia teraz odstraňujú z ulíc nánosy bahna.

Okrem cestového ruchu je Antalya významným regiónom aj z hľadiska veľkoplošného pestovania ovocia a zeleniny. Rozsah škôd, ktoré povodne spôsobili pre toto odvetvie, nie je bezprostredne známy. Jeden farmár utrpel podľa agentúry Anadolu pri pohľade na svoj zaplavený skleník srdcový infarkt, na následky ktorého neskôr v nemocnici zomrel.