Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Tusk a Szydlová hovorili vo Varšave o budúcnosti EÚ bez Británie

Poľská premiérka Beata Szydlová sa dnes stretla s predsedom Európskej rady, bývalým poľským premiérom Donaldom Tuskom. Foto: TASR/AP

Szydlová Tuskovi vo Varšave povedala, že trvá na hlbokých politických a ekonomických reformách EÚ a bude ich v piatok na summite v Bratislave presadzovať.

Varšava 13. septembra (TASR) - Poľská premiérka Beata Szydlová sa dnes stretla s predsedom Európskej rady, bývalým poľským premiérom Donaldom Tuskom, ktorý si pred nadchádzajúcim summitom v slovenskej metropole zisťuje názory jednotlivých členských krajín únie na jej budúcnosť po brexite.

Szydlová Tuskovi vo Varšave povedala, že trvá na hlbokých politických a ekonomických reformách EÚ a bude ich v piatok na summite v Bratislave presadzovať, citovala jej hovorcu Rafala Bocheneka tlačová agentúra AP.

Neformálny summit EÚ v Bratislave bude rokovať o budúcnosti únie po tom, ako z nej vystúpi Británia. Poľsko a krajiny strednej a východnej Európy trvajú na zásadných reformách vrátane zmien základnej zmluvy EÚ. Ich predstavitelia uvádzajú, že EÚ sa voči členským krajinám správa autoritársky, nenecháva im priestor na vlastné politické rozhodnutia, a Británia z nej chce práve preto odísť, dodala AP.