Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Twitter mal vo štvrtok výpadok služieb v USA a Európe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Došlo k nemu dva dni po tom, čo firma oznámila, že zažalovala amerického miliardára Elona Muska, pričom požaduje, aby dokončil jej kúpu za vopred dohodnutých 44 miliárd dolárov.

Washington 14. júla (TASR) - Sociálna sieť Twitter mala vo štvrtok krátky, ale rozsiahly výpadok služieb v Spojených štátoch a niektorých európskych krajinách. Podľa webovej stránky Downdetector bolo najviac výpadkov okolo 14.00 h SELČ. O trištvrte hodiny neskôr sa prevádzka Twitteru dostávala do normálu, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"Práve som mal najplodnejších 30 minút za posledné roky. Len tak pomimo: zdá sa, že Twitter 30 minút nefungoval," napísal na sieti užívateľ-akademik @joelyagar.

Twitter bezprostredne výpadok služieb nekomentoval. Došlo k nemu dva dni po tom, čo firma oznámila, že zažalovala amerického miliardára Elona Muska, pričom požaduje, aby dokončil jej kúpu za vopred dohodnutých 44 miliárd dolárov.

Twitter avizoval začatie právneho sporu s Muskom po tom, ako tento miliardár uplynulý piatok oznámil, že odstupuje od aprílovej zmluvy o kúpe spoločnosti. Jeho právni zástupcovia pritom ako dôvod uviedli, že Twitter neposkytol Muskovi ním požadované údaje, ktoré by mu umožnili urobiť nezávislé hodnotenie počtu falošných alebo spamových účtov na tejto sociálnej sieti.