Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Twitter sa chce s Muskom súdiť o naplnenie zmluvy o jeho prevzatí

Elon Musk, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Šéf spoločností Tesla a SpaceX v piatok oznámil ukončenie zmluvy o kúpe sociálnej siete Twitter za 44 miliárd dolárov (43,29 miliardy eur).

San Francisco 9. júla (TASR) – Spoločnosť Twitter sa bude súdiť s americkým miliardárom Elonom Muskom o naplnenie zmluvy o jeho prevzatí. Informovala o tom agentúra AFP, ktorej správu prevzala agentúra TASR.

Predseda správnej rady Twitteru Bret Taylor uviedol, že správna rada je odhodlaná uzavrieť transakciu za cenu a podmienok, dohodnutých s Muskom a plánuje podniknúť právne kroky na vynútenie dohody o fúzii. "Sme presvedčení, že na súde v Delaware zvíťazíme," dodal.

Šéf spoločností Tesla a SpaceX v piatok oznámil ukončenie zmluvy o kúpe sociálnej siete Twitter za 44 miliárd dolárov (43,29 miliardy eur). Jeho právni zástupcovia ako dôvod uviedli, že Twitter neposkytol Muskovi ním požadované údaje a informácie, ktoré by mu umožnili urobiť nezávislé hodnotenie počtu falošných alebo spamových účtov na sociálnej sieti.

Twitter má nárok na 1 miliardu dolárov (984 miliónov eur), ktoré sa Musk zaviazal zaplatiť, ak transakciu nedokončí. Firma sa ale miesto toho chystá bojovať na súde za dohodu, ktorú schválilo predstavenstvo spoločnosti a presadzoval ju generálny riaditeľ Parag Agrawal.

Oznámenie o odstúpení od kúpy je najnovším zvratom v ságe medzi najbohatším mužom sveta a jednou z najvplyvnejších sociálnych sietí. Veľká časť drámy sa odohrala priamo na Twitteri, kde sa Musk, ktorý má viac ako 95 miliónov sledovateľov, už predtým sťažoval, že spoločnosť nedokázala naplniť svoj potenciál platformy pre slobodu prejavu.