Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Julia Tymošenková ostane v nemocnici ešte najmenej mesiac

Expremiérka Julia Tymošenková ukazuje modriny na jej tele ukrajinskému komisárovi pre ľudské práva vo väznici Kachanovskaja v Charkove. Foto: TASR/AP

Uzdravovanie vraj spomaľujú prehliadky jej cely a stresujúce incidenty súvisiace s jej väznením.

Kyjev 18. septembra (TASR) - Uväznená bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková musí ostať v nemocnici ešte najmenej jeden mesiac. Vzhľadom na jej problémy s chrbticou to odporúčajú ošetrujúci nemeckí a ukrajinskí lekári, oznámila dnes námestníčka ukrajinskej ministerky zdravotníctva Raisa Mojsejenková.

Podľa miestnych médií tiež kritizovala, že ošetrovanie Tymošenkovej v nemocnici trvá už päť mesiacov, aj keď obvykle by malo ísť o tri týždne. Mojsejenková však pripustila, že v tomto prípade ide o mimoriadne okolnosti.

V pondelok pricestoval do Charkova, kde si 51-ročná opozičná vodkyňa odpykáva sedemročný trest po odsúdení pre obvinenia zo zneužitia právomocí, lekár berlínskej nemocnice Charité.

Nemecký lekár Lutz Harms novinárom povedal, že Tymošenkovej zdravotný stav sa pomaly zlepšuje, stále však nemôže bez ťažkostí chodiť. Uzdravovanie podľa neho spomaľujú prehliadky jej cely a ďalšie psychologicky stresujúce incidenty súvisiace s väznením.